skip to Main Content
Wat Is Hygiënisch Schoonmaken?

Wat is hygiënisch schoonmaken?

ChemDry Wouters aan de slag

Er is een groot verschil tussen hygiënisch en onhygiënisch schoonmaken. Bent u een zorgprofessional? Dan weet u daar waarschijnlijk alles van! Er zijn namelijk strenge regels voor hygiënisch schoonmaken in de gezondheidszorg. Ook bij ChemDry Wouters hanteren wij speciale methodes om hygiënisch schoon te maken. Maar wat houdt dat nu precies in?

Wat hygiënisch schoonmaken precies inhoud

Hygiënisch werken betekent niet alleen het handen wassen en het gebruik van handschoenen tijdens het werk. Ook moeten de ruimtes en materialen grondig gereinigd worden. Bij het schoonmaken in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld in instellingen of in de thuiszorg, moet er dan ook extra hygiënisch schoongemaakt worden. Daar is er namelijk ook nog sprake van bacteriën en andere ziektekiemen. Onder hygiënisch schoonmaken valt dus ook het desinfecteren van de ruimte.

Handhygiëne bij het schoonmaken

In de zorg is de handhygiëne ook erg belangrijk bij het schoonmaken. Dit houdt in dat de handen goed gedesinfecteert moeten worden voordat de handschoenen aan- en uitgetrokken worden bij het schoonmaken. Ook bij het binnenkomen en het verlaten van een ruimte moeten de handen gewassen worden. De specialisten van ChemDry Wouters hebben veel ervaring met de hygiënische schoonmaak in gezondheidsinstellingen. Schakel ons daarom ook in voor de periodieke specialistische schoonmaak.

Periodieke reiniging door ChemDry Wouters

Schoonmaken is een vak apart. Vraag daarom niet aan uw medewerkers om dit op zich te nemen, maar schakel ChemDry Wouters in voor specialistische, hygiënische schoonmaak! Neem contact op door hier op de site het formulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0481-450900 of een mail sturen naar info@chemdrywouters.nl. ChemDry Wouters gaat ook bij u aan de slag met het hygiënisch schoonmaken van uw pand!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken