skip to Main Content
Reiniging Zonnepanelen

Schone zonnepanelen, meer rendement!

Als u zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand hebt geïnstalleerd, wilt u daarvan natuurlijk wel het hoogste rendement behalen. Dat kan uitsluitend als de zonnepanelen ook echt goed schoon zijn. Dat gaat helaas niet vanzelf, want zonnepanelen worden niet door een flinke regenbui of een regenachtige dag schoon. En voor zonnepanelen geldt: hoe vlakker de hellingshoek van de zonnepanelen, hoe meer vuil er achter blijft. Vogelpoep en andere vervuiling kunnen al snel een schaduwvlek achterlaten op uw panelen. U raadt het al: het resultaat is dan minder opbrengst van de zonne-energie. Met regelmatige reiniging van uw zonnepanelen kunt u dat voorkomen. Laat uw zonnepanelen daarom reinigen door ChemDry Wouters met osmose water. Bel of mail ons voor een afspraak of klik op de button.

Vuile panelen verminderen rendement met 18%

Onderzoek door TNO heeft aangetoond dat er jaarlijks een vermindering van de opbrengst kan zijn van 4% tot wel 18%. De kosten van reiniging verdienen zich dan ook zelf terug.

ChemDry Wouters gebruikt alleen Osmose water voor de reiniging

Alle voordelen op een rij

Voordeel 1
Specialisten op elk vakgebied.

zonnepanelen-wassen

Voordeel 2
Jarenlange ervaring.

Voordeel 3
Eigen materialen, middelen en personeel. 

Waarom zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen worden blootgesteld aan uiteenlopende weersomstandigheden en omgevingsfactoren, zoals stof, vuil, bladeren, vogelpoep en andere verontreinigingen. Na verloop van tijd kan zich daardoor een laagje vuil op de zonnepanelen vormen. En dat kan de prestaties van de panelen negatief beïnvloeden. Daarom kan het reinigen van zonnepanelen belangrijk zijn om de efficiëntie en het vermogen van de panelen te handhaven.

Minder rendement van vervuilde zonnepanelen

Onderzoek van TNO heeft aangetoond dat er jaarlijks een vermindering van de opbrengst van zonnepanelen kan optreden van 4% tot wel 18%. Dat is fors. Het is dan wel fijn om te weten dat de kosten van zonnepanelen reiniging zich ruimschoots terugverdienen.

Hoe vaak uw zonnepanelen reinigen?

Wij adviseren u graag over hoe vaak u het beste uw zonnepanelen laat reinigen.

 • Minimaal 1x per jaar, in het voorjaar
 • Beter 2x per jaar, in het voorjaar en het najaar
 • Zonnepanelen reinigen kan ook in contractvorm, wij regelen de rest. (afspraak en uitvoering)

Wat kost zonnepanelen reinigen?

Wij hanteren voor het reinigen van zonnepanelen de volgende tarieven:

 • 1 t/m 9 panelen: op aanvraag.
 • 10 t/m 20 panelen: € 4.50 per stuk.
 • 20 t/m 30 panelen: € 3.25 per stuk. Prijzen excl. BTW

Redenen om te kiezen voor zonnepanelen reiniging

Wat zijn redenen om te kiezen voor het reinigen van zonnepanelen?

 • Verbeterde energieopbrengst: Vuil en stof op de panelen kunnen het zonlicht blokkeren en de hoeveelheid opgewekte energie verminderen. Door de zonnepanelen regelmatig te reinigen, kan de energieopbrengst weer worden gemaximaliseerd.
 • Langere levensduur: als zich te veel vuil ophoopt op de zonnepanelen, kan dit de panelen beschadigen of aantasten. Door ze schoon te houden, kunt u de levensduur van de panelen verlengen.
 • Onderhoud van garantie: sommige fabrikanten vereisen periodieke reiniging van zonnepanelen om de garantie te behouden. Het is belangrijk om de specifieke richtlijnen van de fabrikant te volgen om eventuele garantieclaims te behouden.
 • Schoon ogende zonnepanelen kunnen het uiterlijk van een gebouw verbeteren, vooral als de panelen goed zichtbaar zijn.

Contact opnemen voor reiniging van zonnepanelen

Voor meer informatie over het reinigen van uw zonnepanelen kunt u ons bellen of mailen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0481 50 900 en per e-mail via info@chemdrywouters.nl. U kunt ook het contactformulier op de website gebruiken.

Neem contact met ons op  Persoonlijk advies? Neem contact met ons op!

  Back To Top
  Bel ons
  Mail ons
  Afspraak maken