skip to Main Content

Juiste moment van gevelreiniging

Juiste moment van gevelreiniging

Wanneer kiezen voor gevelreiniging?

Vroeg of laat wordt alles een keertje vuil, zowel uw interieur als uw exterieur. Het venijnige aan het vuil worden van uw gevel, is dat het vaak erg langzaam gaat. Hierdoor valt het amper op en voordat u het weet zit u met een vuile gevel die lang niet meer zo uitnodigend is als deze ooit was. In dat geval is het moment van gevelreiniging aangebroken. Maar pak je, als het juiste moment van gevelreiniging daar is, de gevelreiniging direct aan? In dit blog leest u er alles over!

Stap 1: check de staat van uw gevel

Een goed uitgevoerde gevelreiniging start met het controleren en vaststellen van de kwaliteit van de bestaande gevel. Zitten er bijvoorbeeld barsten en scheuren in uw gevel? Omdat deze diverse oorzaken kunnen hebben, is het aan te raden dan meteen een specialist in te huren. Merkt u geen stabiliteitsproblemen? Dan is het veilig om de scheuren en barsten zelf te dichten. Bij deze stap is het ook wijs om de voegen te controleren. Als deze (te) poreus zijn, dienen deze ook hersteld te worden.

Stap 2: stel de soort vervuiling vast

Naast de soort vervuiling is ook de ernst en de hardnekkigheid van vervuiling belangrijk voor het bepalen van de juiste schoonmaakmethode. Hieronder leest u voor welke soort vervuiling u welke reinigingsmethode gebruikt.

 • Groene aanslag: chemisch reinigen of stoomreinigen
 • Mos: chemisch reinigen of stoomreinigen
 • Kalk: chemisch reinigen of zandstralen
 • Grauwsluier: zandstralen
 • Uitstoot van verkeer of fabrieken: chemisch reinigen

Persoonlijk advies? Neem contact met ons op!

Stap 3: ga voor de juiste schoonmaakmethode

De juiste schoonmaakmethode kiest u niet alleen op basis van de vervuiling maar ook op basis van de ondergrond. Ga voor zandstralen als uw gevel erg vuil is en als uw gevel niet te poreus is. In het geval van een meer poreuze gevel of een meer kwetsbare ondergrond, kunt u beter gaan voor chemisch reinigen, vochtstralen of softblaastechnieken. Woont u in een oud of zelfs historisch pand waarvan de gevel gerestaureerd moet worden? Voor een fraaie oude gevel kunt u het beste voor nevelstralen gaan. Hierbij kunt u de spuitmonden nauwkeurig aanpassen en daarmee kunt u uw gevel nauwkeurig reinigen. Is uw gevel niet al te vuil en wilt u een voordelige manier van reinigen toepassen? Dan kunt u altijd voor stoomreinigen gaan.

Stap 4. Bescherm uw gevel

Als uw gevel net gereinigd is, is het aan te raden deze meteen te laten beschermen voor in de toekomst. Door uw muren te laten impregneren zorgt u voor een bescherming op meerdere vlakken. Wij adviseren om uw gevel elke 10 jaar te laten impregneren, zo:

 • Blijft uw gevel er langer mooi en nieuw uitzien
 • Voorkomt u doorslaand vocht
 • Verhindert u dat vuil zich weer afzet

Meer informatie gevelreiniging

Wilt u meer informatie over gevelreiniging? Of heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 0481 450 900 of per mail door een bericht te sturen naar info@chemdrywouters.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Neem contact met ons op  Back To Top
  Bel ons
  Mail ons
  Afspraak maken