skip to Main Content

Onderhoud van alle soorten PVC vloeren

Pvc vloeren liggen tegenwoordig in veel panden. Of dat nu in een woning is, of in een bedrijfspand. We kunnen wel stellen dat de pvc vloer populair is. Het is een vloer die lang meegaat, die geluiddempend is en die goed warmte doorlaat, waarmee hij zeer geschikt is voor vloerverwarming. En daarin zit hem waarschijnlijk wel een groot van het succes. Een laatste factor van de populariteit, is dat de PVC vloer relatief makkelijk in onderhoud is, tenminste dat zeggen de verkopers. Bij ChemDry Wouters weten we dat de PVC vloer wel degelijk onderhoud nodig heeft. Zeker als deze voor commerciële en bedrijfsmatige doeleinden wordt gebruikt. We vertellen u er hieronder meer over.

De PVC vloer

PVC is de afkorting van polyvinylchloride. Het is een zeer soepel kunststof materiaal, dat in een groot aantal varianten verkrijgbaar is. Naast de vele kleuren en patronen zijn er verschillen in opbouw. PVC is verkrijgbaar in homogene uitvoeringen (door en door hetzelfde materiaal) en in heterogene uitvoeringen (opgebouwd uit verschillende PVC lagen). Een bekende uitvoering van PVC met rug is die met een geschuimde tussenlaag. Daarnaast komt PVC met een, al dan niet verwijderbare, polyurethaan (pu) verdichte toplaag voor.

Alle voordelen op een rij onderhoud van vloer

Voordeel 1
Zelfs hardnekkig vervuilde vloeren worden weer schoon.

Voordeel 2
Een frisse vloer werpt schone blikken.

Voordeel 3
Verlengt de levensduur van uw vloer.

Kans op beschadigingen

Naast de vele voordelen die een PVC vloer biedt, kan hij ook kwetsbaar zijn. De PVC vloer is gevoeliger voor krassen dan bijvoorbeeld een laminaat vloer. Kleine steentjes of zand kunnen onder schoenen naar binnen worden gelopen en die kunnen voor krassen en andere beschadigingen zorgen.

PVC vloer onderhoud en reiniging

Het is dus aan te raden om een PVC vloer één keer in de twee jaar goed te onderhouden. Daarmee bedoelen we niet het dagelijkse onderhoud, zoals stofzuigen of vlekken verwijderen met een dweil. We hebben het over gespecialiseerd PVC vloer onderhoud, met speciale middelen. Daarmee wordt de vloer niet alleen schoongemaakt, maar worden ook kleine beschadigen mooi hersteld, zodat de PVC vloer er weer als nieuw uitziet.

Waarom PVC vloeronderhoud door ChemDRy Wouters?

Wanneer u een PVC vloer wilt laten schoonmaken, kunt u dit met gerust hart aan ons overlaten. Wij werken snel en efficiënt met een professionele stoomreiniger. Zo is uw PVC vloer altijd hygiënisch schoon zonder dat u hier omkijken naar heeft. Kiezen voor ChemDry Wouters voor PVC vloeronderhoud biedt meer voordelen:

 • Minimale verstoring
 • Veilig voor mens en dier
 • Persoonlijk advies
 • Jarenlange kennis en ervaring
 • Specialistische reiniging

PVC vloer stoomreinigen

Wanneer u een PVC vloer wilt laten schoonmaken, is niets zo effectiever dan reinigen met stoom. Hiervoor gebruiken wij een speciale stoomreiniger, die water omzet in stoom. Het stoomreinigen van uw PVC vloer is niet schadelijk voor uw PVC vloer en ook niet voor het milieu. Met de stoom wordt het meest hardnekkige vuil losgeweekt en de aanwezige bacteriën worden voor 99% gedood. Door uw vloer periodiek te laten reinigen met stoom is uw vloer altijd schoon en fris!

Niets reinigt een PVC vloer beter dan stoom

Door ons uw vloer met stoom schoon te laten maken, kiest u voor een snelle en efficiënte manier van uw PVC vloer reinigen. Want stoom is reinigt ongelooflijk goed en diep: ook in groeven, naden en oneffenheden. Waar andere manieren van schoonmaken tekort schieten, biedt schoonmaken met stoom uitkomst. Ook vettigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon, als u ervoor kiest om de vloer van uw woning of bedrijf in te laten schoonmaken met stoom.

Neem contact met ons op  Contact voor PVC vloer reiniging

  Wilt u uw PVC vloer laten onderhouden door ChemDry Wouters? Maak dan snel een afspraak. Bel ons op 0481 450 900, stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier op de website.

  Persoonlijk advies? Neem contact met ons op!

  Back To Top
  Bel ons
  Mail ons
  Afspraak maken