skip to Main Content
Voorkom Vlekken In Tapijt Met Deze Tips

Voorkom vlekken in tapijt met deze tips

Vlekken in het tapijt voorkomen

Een schone vloerbedekking ziet er niet alleen netjes uit, maar is ook beter voor de gezondheid. Regelmatig stof en vuil verwijderen is in de meeste gevallen al voldoende om vlekken in het tapijt te voorkomen. In dit blog van ChemDry Wouters leest u nog 3 tips die kunnen helpen bij het voorkomen van vlekken in uw vloerbedekking.

1. Maak gebruik van schoonloopmatten

Veel vlekken in de vloerbedekking ontstaan door vuil dat van buiten naar binnen wordt gelopen. Zeker op een kantoor of andere werkplek, waar mensen hun schoenen niet bij de deur achterlaten wanneer ze binnenkomen. Met schoonloopmatten kunt u viezigheid van buiten gelukkig wel bij de voordeur achterlaten. Als iedereen goed zijn schoenen veegt, heeft u veel minder vlekken in het tapijt.

2. Direct schoonmaken

Is er iets omgevallen op het tapijt, zoals een glas drinken? Ruim het dan direct op. Zo kan de vloeistof niet in het tapijt trekken. Ga niet wrijven bij het schoonmaken, maar maak voorzichtig een deppende beweging. Zo heeft u de meeste kans om vlekken te voorkomen.

3. Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Gebruikt u de verkeerde schoonmaakmiddelen? Dan kan dat er juist voor zorgen dat er meer vlekken in het tapijt komen in plaats van minder. En dat zou natuurlijk zonde zijn! Bij twijfel kunt u altijd het beste proberen om het tapijt schoon te maken met alleen wat water.

Heeft u onverhoopt toch vlekken in het tapijt? Bel dan ChemDry Wouters voor specialistische tapijtreiniging. Wij zijn te bereiken via 0481-450900. Een mail sturen kan ook via info@chemdrywouters.nl. Of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken