skip to Main Content
Zo Houdt U Uw Natuursteen Vloer Kalkvrij

Zo houdt u uw natuursteen vloer kalkvrij

Hoe krijgt u kalkvlekken weer weg?

Natuursteen is een mooi en uniek materiaal. Doordat het door de natuur gevormd is, is het altijd net even anders, waardoor het meer leeft dan een materiaal dat in de fabriek is gemaakt. Door uw natuursteen goed te (laten) onderhouden, blijft het lang mooi en heeft u er een leven lang plezier van. De grootste uitdaging hierbij is om uw natuursteen vloer kalkvrij te houden. Hoe? Dat vertelt ChemDry Wouters u in dit blogartikel.

Hoe ontstaat kalk op een natuursteen vloer?

Wanneer een natuursteen oppervlak nat wordt, verdampt uiteindelijk het water en blijven de mineralen achter. Doordat het water in Nederland veel kalk bevat, ontstaat er een witte sluier over het materiaal. Dit ziet er vies en onverzorgd uit en doet afbreuk aan de schoonheid van het materiaal. Wanneer u niet ingrijpt, stapelt de kalkaanslag zich steeds verder op. Uiteindelijk leidt dit tot dikke witte plakkaten, die zo hard als steen kunnen worden.

Kalkaanslag is dus een natuurlijk proces, maar wel ongewenst. Vooral op plaatsen waar het natuursteen vaak in contact komt met water ontstaat het, zoals op de badkamervloer. Gebruikt u ook kraanwater om uw natuursteen vloer te dweilen in rest van het huis? Dan ontstaat ook daar een witte sluier over uw mooie vloer.

Zelf uw vloer kalkvrij maken

Maar kalk, dat kan toch worden verwijderd met azijn? Dat klopt. Maar veel natuursteen soorten zijn zelf ook kalkhoudend. Behandelen met azijn is dan geen optie, omdat u dan behalve de kalk ook het natuursteen zelf oplost. Maar hoe houdt u uw natuursteen dan wel kalkvrij?

Natuursteen vloer kalkvrij maken

Wij zijn gespecialiseerd in vloeronderhoud. Met onze specialistische reinigingsmethoden kunnen we zelfs de meest hardnekkige kalkaanslag te verwijderen. Ook zeer grote vloeroppervlakken zijn geen enkel probleem voor ons. Met onze specialistische apparatuur, maken we uw vloer kalkvrij zonder deze te beschadigen.

Periodiek onderhoud door ChemDry Wouters

Omdat de vorming van kalkaanslag een terugkerend fenomeen is, raden wij aan om ons periodiek langs te laten komen om uw natuursteen vloer kalkvrij te houden. Zo hoeft u nooit tegen de vale witte sluier op uw mooie natuursteen vloer aan te kijken. Zo houdt u uw natuursteen vloer kalkvrij en kunt u er optimaal van genieten.

Afspraak maken met ChemDry Wouters?

Wilt u uw natuursteen vloer kalkvrij laten maken door ChemDry Wouters? Hardnekkige kalkvlekken laten verwijderen. Of bent u benieuwd wat het periodiek kalkvrij maken van uw natuursteen vloer u gaat kosten? Bel ons gerust op 0481 450 900, stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier op de website.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken