skip to Main Content
5 Tips Voor Het Onderhouden Van Uw Pvc Vloer

5 tips voor het onderhouden van uw pvc vloer

Hoe uw PVC vloer mooi en schoonhouden

Als u een PVC vloer in uw woning of kantoorpand heeft liggen, wilt u die natuurlijk zo lang mogelijk mooi en schoon houden. Onderhoud van uw PVC vloer werkt daar voor een belangrijk deel aan mee. Door de vloer regelmatig schoon te maken, blijft uw PVC vloer lang mooi en kunt u er nog lang van genieten. Welke producten moet u hiervoor gebruiken, hoe maakt u de vloer schoon en hoe vaak is dat nodig? Lees hier onze 5 tips voor het onderhouden van uw pvc vloer.

Tip 1. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen

Wilt u uw PVC vloer schoonmaken? Gebruik daarvoor nooit bijtende schoonmaakmiddelen. U kunt de vloer uitstekend schoonmaken door hem regelmatig te dweilen en te stofzuigen. Gebruik bij het dweilen geen materiaal en middelen die strepen kunnen veroorzaken. En ga bij het schoonmaken altijd zorgvuldig te werk om de beschermlaag van uw PVC vloer niet te beschadigen.

Tip 2. Regelmatig stofzuigen

Het onderhoud aan uw PVC vloer is zeker niet intensief, maar het moet af en toe wel gebeuren. Uw PVC vloer regelmatig stofzuigen is in ieder geval een aanrader. Mensen lopen van zand en vuil naar binnen, dat op uw de vloer komt te liggen. Zand en steentjes kunnen krassen en vlekken in de vloer veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de vloer te stofzuigen, zodat het eventuele vuil geen schade kan aanrichten.

Tip 3. Pas op met schoonmaakmiddelen

Naast stofzuigen, is regelmatig uw PVC vloer dweilen een prima idee. Maar pas op: er zijn een aantal producten die u bij het dweilen beter niet kunt gebruiken. Een PVC vloer schoonmaken met allesreiniger is bijvoorbeeld een idee dat wij afraden. Ook het reinigen van uw PVC vloer met groene zeep kunt u maar beter vermijden. Eigenlijk kunt u het gebruik van zeep sowieso maar beter vergeten. En wel hierom:

    • Zeep kan strepen achterlaten op de vloer
    • Zeep kan zorgen voor doffe vlekken op de vloer
    • Zeep kan de beschermlaag van de vloer aantasten

Tip 4. Water gebruiken

De beste PVC vloer reiniger is eigenlijk gewoon water! En wanneer het vuil en de vlekken erg hardnekkig zijn, kunt u wat schoonmaakazijn in het water doen. Er is overigens ook een speciale PVC vloer reiniger te koop, die u kunt gebruiken voor het schoonmaken van de vloer. Het reinigen van een PVC vloer gaat dus eigenlijk allerbeste met lauw tot warm water.

Tip 5. Professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen

Tot slot kunt u voor uw PVC vloer onderhoud ook een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen. Uiteraard zijn wij bij ChemDry Wouters ook gespecialiseerd in het onderhouden van PVC vloeren.

Contact voor PVC vloer reiniging

Wilt u uw PVC vloer laten onderhouden door ChemDry Wouters? Maak dan snel een afspraak. Bel ons op 0481 450 900, stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier op de website.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken