skip to Main Content

Kalkhoudend natuursteen is een verzamelnaam voor alle natuur-steensoorten met als hoofdbestanddeel calciumcarbonaat. Tot deze groep behoren marmer- en kalksteensoorten, zoals carrara marmer, travertin, kalksteen en blauwe hardsteen. Kalkhoudend natuursteen wordt geleverd in de vorm van tegels of platen die door het zoeten en/of polijsten een satijnachtige glans of hoogglans hebben gekregen.

Kalkhoudend natuursteen wordt ook als composiet geleverd. In tegenstelling tot echt natuursteen, wordt dit fabrieksmatig vervaardigd. Een composiettegel of -vloer bestaat uit stukjes natuursteen die gebonden zijn in cement of kunsthars. De kleur van kalkhoudend natuursteen varieert van wit tot diepzwart.

Kalkvrij natuursteen is de verzamelnaam voor natuursteen met als belangrijkste bestanddeel sliciumdioxide. Tot deze groep behoren onder andere de verschillende graniet-,gneis-, kwartsiet- en leisteensoorten. Natuursteen wordt geleverd in tegels en platen. Kalkvrije natuursteen is, indien de steensoort dit toelaat, met een gezoet of gepolijst oppervlak leverbaar.

IMG_0320

De kleur van kalkvrij natuursteen komt voor van vrijwel wit tot zwart.

Keramische steen is een product vervaardigd van een gebakken kleimengsel. Het wordt geleverd in tegelvorm en is al dan niet voorzien van een harde, dicht glazuurlaag. Dubbel hard gebakken tegels (DHG), geglazuurde en ongeglazuurde plavuizen zijn de meest voorkomende soorten.

Laat u voor het onderhoud van uw bestaande of nieuw aan te kopen vloer door ChemDry Wouters vakkundig adviseren!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken