skip to Main Content
3 Manieren Om Een Grindvloer Te Reinigen

3 manieren om een grindvloer te reinigen

Zelf grindvloer reinigen of door een specialist?

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat uw grindvloer er altijd mooi bij ligt. Dat doet u door hem regelmatig schoon te maken. Deze periodieke schoonmaak houdt de vloer mooi, maar het is ook nodig om hem zo nu en dan grondig te reinigen. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is ook mogelijk om de klus over te laten aan de specialist van ChemDry Wouters. Wij vertellen in dit blog meer over de drie meest gebruikte methodes om een grindvloer te reinigen.

1. De borstel methode

Wanneer we een grindvloer reinigen met de borstel methode (ook wel duplex genoemd), gebruiken we een machine met twee roterende borstels. De grindvloer wordt met de methode als het ware vochtig geborsteld. De vervuiling en het stof dat tussen de steentjes zit kan op die manier eenvoudig worden verwijderd. Dit is een makkelijke methode die als periodieke reiniging plaats kan vinden, maar is minder geschikt om een grindvloer die zwaar vervuild is te reinigen.

2. Schrobmachine en waterzuiger

Heeft u een grindvloer die wat zwaarder vervuild is? Met een schrobmachine (éénschijfsmachine) en een waterzuiger kunnen we hem grondiger reinigen. Er is voor een zwaarder vervuilde vloer namelijk meer water nodig om het grind echt schoon te krijgen. Op deze manier kunnen we een gesealde grindvloer zeer netjes reinigen. Echter is deze methode niet echt geschikt voor een ongesealde grindvloer. Het is mogelijk om zo’n schrobmachine te huren en de klus zelf uit te voeren, maar werken met een eenschijfsmachine vraagt wel enige ervaring. U kunt het daarom beter overlaten aan de specialist van ChemDry Wouters.

3. Hogedrukreiniging onder afgesloten kap

De laatste methode om een grindvloer te reinigen die we willen bespreken is met een hogedrukreiniging onder afgesloten kap. Is uw grindvloer ernstig vervuild, of wilt u hem gewoon krachtig laten reinigen? Dan is deze methode het meest geschikt. Onder een kap wordt de vloer met hoge druk gespoeld. Dit geeft gegarandeerd een mooi schoon resultaat. Het is niet mogelijk om deze methode zelf uit te voeren, hiervoor zult u ChemDry Wouters in moeten schakelen.

Vrijblijvende offerte voor grindvloer reinigen

Wilt u uw grindvloer laten reinigen? Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op. Dat kan door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 0481-450900 of stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken