skip to Main Content
Waarom Uw Gevel Impregneren Verstandig Is

Waarom uw gevel impregneren verstandig is

Redenen om een gevel te laten impregneren

Is de gevel van uw pand erg vochtig? Trekt het vocht door de muur naar binnen? Dat is ontzettend vervelend en kan bovendien schade aan uw pand aanrichten. Om dit te voorkomen, kunt u de gevel laten impregneren. ChemDry voert deze klus graag voor u uit. Wat de gevel impregneren precies inhoudt, wat de voor- en nadelen zijn en waarom u er juist voor zou moeten kiezen om de gevel te laten impregneren, leest u in dit blog.

Voordelen van gevel impregneren

Wanneer we een gevel impregneren, maken we de muur waterafstotend. Hiermee wordt de thermische weerstand tot wel 25% verhoogd. In andere woorden: een muur die geïmpregneerd is heeft een veel hogere isolatiewaarde. Bovendien is het veel makkelijker om een geïmpregneerde muur schoon te houden. De gevel stoot namelijk naast water ook het vuil af. Dit zorgt dat vuil zich niet meer goed aan de muur kan hechten. Ook mossen en algen kunnen zich minder goed hechten. De gevel ziet er na een reiniging daarom schoner uit. Het impregneermiddel blijft bovendien lang zitten, dus het is een investering waar u lang van zult profiteren.

Nadelen van gevel impregneren

Zijn er ook nadelen aan het impregneren van de gevel? Helaas wel. Door het impregneren van de gevel verliest de muur de ventilerende werking. Dit zorgt ervoor dat de woning beter geïsoleerd is, maar wanneer het vocht aan de binnenkant van de woning ontstaat (bijvoorbeeld slechte afvoer in de badkamer), wordt het probleem juist erger. Ook kan een gevel pas geïmpregneerd worden wanneer alle kieren, scheuren en gaten gedicht zijn. Het impregneren van de gevel is zeker niet duur, maar wanneer er veel gedicht moet worden, kunnen de kosten wel oplopen.

Gevel impregneren door ChemDry Wouters

Als u het ons vraagt, is het de moeite zeker waard om de gevel te laten impregneren. Wilt u persoonlijk met onze specialisten bespreken waarom u uw gevel zou laten impregneren? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0481-450900 of stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken