skip to Main Content
Schoonmaken; Feiten & Fabels

Schoonmaken; feiten & fabels

Feiten en fabels op een rij

Door het coronavirus zijn we allemaal hard bezig met onze omgeving zo schoon mogelijk te houden. Dat is natuurlijk ontzettend positief, maar er zijn ook een heleboel feiten en fabels omtrent schoonmaken. De specialisten van ChemDry Wouters lichten er een paar uit, en vertellen er graag meer over.

Zeep is een natuurlijk product

Veel mensen denken dat zeep een natuurlijk product is, omdat het al zo lang bestaat. Dit is echter niet waar. Zeep ontstaat door een chemisch proces. Vroeger was dit chemische proces het mengen van het as van hout met dierlijke vetten en water. Tegenwoordig worden er ook nog verschillende geurstoffen aan toegevoegd zodat de zeep ook nog lekker ruikt. Van zichzelf ruikt zeep namelijk een beetje weeïg.

Steriliseren, ontsmetten en desinfecteren is hetzelfde

Steriliseren, ontsmetten en desinfecteren zijn niet allemaal synoniemen. Ontsmetten is namelijk een algemene term. Het omvat alle soorten behandelingen die tot gevolg hebben dat micro-organismen in aantal verminderen. Wilt u een oppervlak volledig ontsmetten, en dus alle levende micro-organisme verwijderen? Dan hebben we het over steriliseren. Bij desinfecteren wordt het aantal micro-organisme teruggebracht tot ‘acceptabele waarden’. Per situatie verschilt het wat deze waarden zijn. Tijdens de coronacrisis zullen deze waarden dus lager zijn dan gewoonlijk.

Schoonmaakmiddelen mengen vormt een gezondheidsrisico

Dit is een feit. U mag dan ook nooit verschillende soorten schoonmaakmiddelen met elkaar mengen. Lees altijd goed de aanwijzingen op de verpakking, en eventueel nog een extra gebruiksaanwijzing om te voorkomen dat er schadelijke stoffen ontstaan door het mengen. Combineer bijvoorbeeld nooit een zure reiniger met chloorbleekmiddel. Zo kan er namelijk schadelijk chloorgas ontstaan.

Specialistische schoonmaak door ChemDry Wouters

Wilt u meer informatie over het grondig reinigen van uw omgeving? Neem dan eens contact met ons op. Ook wanneer u op zoek bent naar een bedrijf voor specialistische schoonmaak van uw bedrijfspand bent u bij ChemDry Wouters aan het juiste adres. Vul ons contactformulier in, bel 0481-450900 of door een mail te sturen naar info@chemdrywouters.nl. Wij gaan graag in uw bedrijfspand aan de slag!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken