skip to Main Content
Het Belang Van Schoonmaak In Coronatijd

Het belang van schoonmaak in coronatijd

Geniet elke dag van een schone werkplek

Vraag tien mensen naar hun mening over wat ‘schoon’ is en u krijgt tien verschillende meningen. De ene persoon vindt dat wat er voor het oog netjes uitziet schoon is, terwijl de ander de garantie wil dat iets echt schoon is. De vele soorten schoon hebben we de afgelopen jaren leren kennen door de verschillende manieren van schoonmaken in kantoren en door wat bedrijven bereid zijn te besteden aan de schoonmaak. Dat namen we ook altijd voor lief. Maar wat we in coronatijd hebben geleerd is dat niets meer ‘gewoon’ schoon genoeg is. In dit blog van ChemDry Wouters leest u meer over het belang van schoonmaak in coronatijd.

Flexplekken schoonmaken

Schoonmaak is essentieel nu corona rondwaart. Goed schoonmaken zorgt ervoor dat er minder voedingsbodem is voor bacteriën en virussen om op te groeien. Goed schoonmaken zorgt dus voor minder kans op besmetting met het coronavirus. Dat geldt vooral voor kantoren. De meeste mensen op kantoor hebben geen vaste plek en werken soms op één dag aan verschillende bureaus. Dat is een risico. Als halverwege de dag de flexplek door iemand anders bemand gaat worden, is tussentijds een hygiënische reiniging nodig. Het is niet haalbaar om dat altijd door een schoonmaakbedrijf te laten doen. Bedrijfsmedewerkers zullen daardoor zelf meer schoon moeten maken. Voordeel van deze situatie is dat men in het algemeen wel anders gaat denken over het nut en de noodzaak van schoonmaken. Wellicht krijgt het hierdoor ook meer prioriteit bij bedrijfseigenaren en directeuren.

Extra schoonmaak in coronatijd

Uw medewerkers gaan hopelijk zelf meer schoonmaken in de coronatijd. Toch is het niet onverstandig om uw bedrijf extra te laten reinigen door een zakelijk schoonmaakbedrijf. Dat is geen ‘rocket science’, maar wel extra werk. Het heeft echt wel nut om contactoppervlakken in uw bedrijf goed schoon te houden. Het is namelijk zo dat het coronavirus kortstondig kan overleven op deze oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan trapleuningen, deurkrukken, kranen, telefoons et cetera. Neem dus geen risico en laat uw bedrijf regelmatig, en dus ook vaker dan gemiddeld, schoonmaken door een zakelijk schoonmaakbedrijf. Zij hebben verstand van goed schoonmaken in coronatijd.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken