skip to Main Content
5 Tips Voor Tapijt Reiniging / Onderhoud

5 tips voor tapijt reiniging / onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn tapijt?

Om uw tapijt in optimale staat te houden, is het van belang dat u deze regelmatig reinigt. Om dit goed te doen, is alleen een stofzuiger over het tapijt halen niet voldoende. U kunt het beste een professional inschakelen op het gebied van tapijtreiniging en onderhoud, zoals ChemDry. Wij kunnen ieder tapijt ontdoen van vuil. Zowel tapijt in kantoren als tapijt in winkels of scholen. Maar u kunt ook zelf een aantal dingen doen om uw tapijt goed te onderhouden. Lees snel verder, want wij geven u 5 tips voor tapijtreiniging.

Tip 1: Wrijf nooit!

Zit er een vlek in het tapijt? Dan is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk verwijderd. Maar, ga nooit wrijven! Wanneer u de vlek weg probeert te wrijven, trekt de viezigheid alleen maar dieper in het tapijt.

Tip 2: Deppen in plaats van wrijven

Wrijven mag dus absoluut niet, maar wat u wel kunt doen is deppen. Door eerst een ruime hoeveelheid lauw-warm water op de vlek te gieten en vervolgens van buiten naar binnen te deppen met een doek, kunt u de vlek uit het tapijt halen. Wordt de doek snel vies? Pak dan een schone doek en herhaal het proces.

Tip 3: Gebruik een reinigingsmiddel

Heeft het deppen met water niet geholpen? Dan kunt u een reinigingsmiddel gebruiken speciaal voor tapijtreiniging. Volg hierbij de instructies die op het etiket beschreven staan.

Tip 4: Test het reinigingsmiddel

Voordat u met het reinigingsmiddel aan de slag gaat, kunt u het product beter eerst testen op een onopvallende plek. Hierdoor bent u er zeker van dat u niet het hele tapijt beschadigd met het schoonmaakmiddel. Probeer daarom eerst een plekje onder de bank om te kijken of het product werkt.

Tip 5: Schakel ChemyDry in

Wilt u verzekerd zijn van een professionele tapijtreiniging? Dan kunt u ons inschakelen. Mail ons via , bel 0481-450900 of vul ons contactformulier in.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken