skip to Main Content
Ziekteverzuim Op Kantoor Voorkomen En Verminderen

Ziekteverzuim op kantoor voorkomen en verminderen

Houd uw kantoor goed schoon

10 tot 12% van de ziekte op kantoor is te wijten aan het griepvirus. Dit is niet zo gek als u nagaat met hoeveel mensen u dagelijks op kantoor in contact bent. Het kantoor is de ideale leefomgeving voor verschillende virussen. Het is dan ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om ziekte op kantoor te voorkomen. Hoe u dat doet? Dat vertellen wij u graag!

Gebruik regelmatig allesreiniger

Het gemiddelde bureau bevat talloze bacteriën. De grootste boosdoener is hier in de meeste gevallen het toetsenbord. Het bureau laat u wellicht een keer per week schoonmaken, maar dat is niet genoeg om ziekte op kantoor echt te voorkomen. Zet een pak met poetsdoekjes op uw bureau, en maak er routine van om dagelijks het oppervlak een keer af te nemen. Dit zal al erg veel schelen! Neem hier ook zeker uw telefoon mee, aangezien dit de plek is waar zich de meeste bacteriën bevinden.

Eet niet aan uw bureau

Eet u regelmatig aan uw bureau? Dan raden wij u dit vanaf nu af als u ziekte op kantoor wilt voorkomen. Uw voedsel wordt namelijk ongetwijfeld besmet met de bacteriën die op het bureau te vinden zijn. Vooral wanneer u tegelijk aan het typen en aan het eten bent is het risico op besmetting zeer groot. De bacteriën worden gemakkelijk overgedragen van het toetsenbord naar de handen naar het voedsel.

Laat kantoormeubilair reinigen

Ten slotte raden we ook aan om uw kantoorpand regelmatig professioneel te laten reinigen. Wij doen dat door middel van de koolzuurmethode. Hierbij worden geen chemische stoffen gebruikt. De lucht van uw pand wordt schoner, virussen verspreiden zich minder snel en ziekte op kantoor wordt voorkomen!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken