skip to Main Content
Wanneer Zonnepanelen Laten Reinigen?

Wanneer zonnepanelen laten reinigen?

Het belang van zonnepanelen reinigen

Heeft u zonnepanelen op uw dak? U bent niet de enige. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun eigen energie op te wekken middels zonnepanelen. En dat is niet gek, want naast dat zonnepanelen schone energie opleveren, bespaart dit u ook flink wat geld op de energierekening. Maar wat u wel moet weten, is dat vuile zonnepanelen het rendement verminderen. U wekt dus minder energie op. Daarom is het belangrijk dat u uw zonnepanelen regelmatig laat reinigen. Want schone zonnepanelen leveren meer rendement. ChemDry Wouters vertelt u hier graag meer over.

Vieze zonnepanelen

Helaas is viezigheid op uw zonnepanelen niet te voorkomen. Vogelpoep en andere vervuiling blijven gemakkelijk aan de panelen plakken. En een flinke regenbui zorgt er niet voor dat de zonnepanelen volledig worden schoongespoeld. Hoe vlakker de hellingshoek is, des te meer vuil er achter blijft. Dit kan zorgen voor een schaduwvlek op het paneel, wat leidt tot een mindere opbrengst.

Zonnepanelen laten reinigen

Mochten uw zonnepanelen vies zijn, dan kunt u ChemDry wouters inschakelen om ze schoon te laten maken, Het reinigen van zonnepanelen is namelijk onze specialiteit. En het mooie is nog dat de kosten van de reiniging zichzelf binnen een mum van tijd terug verdienen. Want als u schone zonnepanelen heeft, wordt het rendement hoger en dus ook uw opbrengst. Wij maken gebruik van Osmose water voor de reiniging. Met de beste middelen, jarenlange ervaring en vakkundig personeel zorgen wij ervoor dat uw zonnepanelen schoon blijven.

Periodiek reinigen is de sleutel tot succes

Om uw zonnepanelen schoon te houden is het belangrijk dat u regelmatig de panelen laat reinigen. Eén enkele reinigingsbeurt is niet genoeg. Daarom komen wij graag periodiek bij u langs om uw zonnepanelen te onderhouden. Wij raden het u aan om ons minimaal 1 keer per jaar in te schakelen in het voorjaar. Maar u kunt beter 2 keer per jaar uw zonnepanelen laten reinigen, zowel in het voorjaar als in het najaar.

Meer weten over zonnepanelen reinigen?

Het belang van zonnepanelen laten reinigen is dus groot. Niet alleen omdat schone zonnepanelen mooier op uw dak staan, maar vooral voor het rendement en de opbrengst is het noodzakelijk dat er geen vuil op uw zonnepanelen zit. Daarom komen wij graag bij u langs om dit voor u op te lossen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen reiniging? Of heeft u vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar info@chemdrywouters.nl, ons te bellen op 0481 450 900 of door een bericht achter te laten via ons contactformulier. We staan u graag te woord om u alles te vertellen over zonnepanelen reiniging.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken