skip to Main Content
Waarom Het Brandvertragend Maken Van Uw Meubels Zo Belangrijk Is

Waarom het brandvertragend maken van uw meubels zo belangrijk is

Nut en noodzaak van brandvertragend impregneren

ChemDry Wouters is het bedrijf dat uw kantoormeubels en uw meubilair thuis kan impregneren om het allemaal brandvertragend te maken. Met een brandvertragend impregneermiddel, zorgen wij ervoor dat brandgevoelige materialen in uw woning of bedrijfspand veel later ontvlammen, dan dat ze dat zonder de brandvertrager zouden doen. Het kan de schade in uw pand aanzienlijk verminderen, de brand minder groot maken en iedereen heeft zo meer kans om het pand veilig te ontvluchten. Maar er zijn meer redenen waarom het zo belangrijk is om meubels brandvertragend te maken. Wij vertellen er in dit artikel meer over.

Welk voordeel biedt meubels brandvertragend maken?

U kunt zich natuurlijk afvragen of een materiaal of meubel brandvertragend geïmpregneerd moet worden; een vuur dat heet genoeg is, brandt door bijna alles heen, zou u denken. Feit is dat een brand ergens moet beginnen. Behandelde materialen met een brandvertragend impregneermiddel, stoppen de verspreiding van vuur misschien niet direct, maar aangetoond is wel dat ze de verspreiding van vuur aanzienlijk vertragen en hiermee ook de kans verkleinen dat het oppervlak überhaupt kan ontbranden. Wat zijn dus de voordelen van meubels brandvertragend impregneren?

  • Vertraagt brandvorming binnen uw bedrijf
  • U heeft meer tijd om uzelf en uw collega in veiligheid te brengen
  • U voldoet aan de aanwijzing of eis van uw gemeente, brandweer of verzekeraar
  • U voldoet aan de hoogste mate van brandveilig ondernemen

Impregneermiddel voor vele stoffen en materialen

Vrijwel alles is brandvertragend te impregneren. Voor bijna elke soort product stof of materiaal hebben wij een impregneermiddel. Dit is vanuit een veiligheidsoogpunt natuurlijk zeer belangrijk. Brandvertragend impregneren is mogelijk bij diverse soorten materialen. Het kan gedaan worden bij bijvoorbeeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds, en ook bij natuurlijke vezels, zoals textiel & decoratiemateriaal, karton, papier en stoffen (jutte, linnen, katoen). Ook is er een impregneermiddel voor kunst en mengvezels, die polyester, polyamide en viscose brandvertragend maken. Eigenlijk kunnen wij vrijwel alles brandvertragend impregneren.

Brandvertragend impregneren van gordijnen en andere stoffen

Het brandvertragend impregneren van onder andere gordijnen en andere textielsoorten doen wij bij ChemDry Wouters in drie stappen:

    • We reinigen eerst de aanwezige gordijnen en/of de andere stoffen
    • We sprayen de gordijnen en andere meubelstoffen in met onze professionele brandvertragende producten
    • Tot slot worden de gordijnen en meubelstoffen brandvertragend geïmpregneerd en u ontvangt van ons hiervan een officieel certificaat

Meer informatie

Wil u meer weten over het waarom van het brandvertragend maken van meubels en meubelstoffen zo belangrijk is? Of wilt u het door ons laten doen? Neem dan contact met ons op via 0481 450 900, of mail naar info@chemdrywouters.nl. Een bericht sturen via het contactformulier hier op de website is ook zeer effectief!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken