skip to Main Content
Tips Voor Vloerkleed En Tapijtreiniging

Tips voor vloerkleed en tapijtreiniging

Vloerkleed en tapijt goed reinigen

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw mooie vloerkleed of tapijt. Helaas zijn vlekken bijna niet te voorkomen. Veel mensen maken fouten die grote schade aan het vloerkleed of het tapijt aan kunnen richten wanneer ze het schoon willen maken. Daarom geven de experts van ChemDry Wouters handige tips voor vloerkleed en tapijtreiniging!

Met schoon water komt u ver

Maak het uzelf niet te moeilijk. Alledaagse vlekken kunt u namelijk vrijwel altijd gewoon verwijderen met schoon water. U moet dan wel snel bij zijn. Pak een handdoek, maak hem nat met schoon water, wring de doek uit en leg hem neer op de vlek. Het is niet nodig om te wrijven. U kunt de handdoek gewoon op de plek laten liggen. Soms is het nodig om de doek af en toe te vervangen voor een schone doek. Doe dit net zo lang tot de handdoek niet meer verkleurt, en laat de vlek vervolgens rustig drogen. Het is ook niet nodig om hiervoor een föhn te gebruiken.

Doe dit zeker niet!

Nu u weet hoe u een vloerkleed of tapijt kunt reinigen, is het ook belangrijk om te weten wat u zeker niet moet doen. We zien namelijk regelmatig dat mensen de vlek alleen nog maar erger maken wanneer ze hem willen reinigen. Gebruik nooit zeephoudende schoonmaakmiddelen op uw vloerkleed of tapijt. Deze kunnen grote verkleuringen veroorzaken, en werken de vlek bovendien maar tijdelijk weg.

Laat uw vloerkleed of tapijt impregneren

Wij raden u tevens aan om het vloerkleed of tapijt te laten impregneren. Dan behandelen wij het vloerkleed of tapijt met een speciaal middel dat het vuil- en vochtafstotend maakt. Er wordt een vloeistof aangebracht dat diep in de vezels doordringt. Dit maakt het reinigen een stuk makkelijker doordat het vuil op de vezel blijft liggen. Wilt u meer weten, of uw vloerkleed of tapijt door een specialist laten impregneren? Neem contact op met ChemDry Wouters!

Professionele reiniging door ChemDry Wouters

Helaas is het niet mogelijk om elke vlek te verwijderen met water. Krijgt u de vlek niet uit uw vloerkleed of tapijt, wilt u het periodiek laten onderhouden om de levensduur te vergroten, of wilt u uw vloerkleed of tapijt laten impregneren? Neem dan contact op met ChemDry Wouters! Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, door te bellen met 0481-450900 of door een mail te sturen naar info@chemdrywouters.nl. De specialisten van ChemDry Wouters gaan aan de slag met uw vloerkleed of tapijtreiniging!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken