skip to Main Content
Tips Voor Het Reinigen Van Marmer

Tips voor het reinigen van marmer

Marmer reinigen op de juiste manier

U heeft een prachtige marmer vloer in uw bedrijfspand of kantoor, maar u weet niet precies hoe u deze op de juiste manier moet reinigen. Marmer is namelijk kwetsbaar en kan bij verkeerd onderhoud krassen gaan vertonen. Gelukkig geeft ChemDry Wouters u in de blog een aantal handige tips voor hoe u de reiniging het best kunt aanpakken. Marmeren vloeren goed laten reinigen is namelijk lastiger dan u misschien denkt.

Waarom marmer onderhoud belangrijk is

Marmer is een prachtige soort natuursteen die generaties lang meegaat, mits het op de juiste manier wordt onderhouden. Marmer is een poreuze natuursteen. Dat betekent dat er gemakkelijk vlekken en kringen kunnen ontstaan. Daarnaast raakt het snel beschadigd door zure vloeistoffen zoals citroen, jus d’orange en azijn. Het zuur tast de kalk aan. Zorg er dus voor dat het marmer goed beschermd is.

Marmer zelf reinigen

Gaat u zelf aan de slag met het reinigen van marmer? Zorg er dan voor dat u de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Kies voor een schoonmaakmiddel dat speciaal voor natuursteen is bedoeld. Daarnaast raden wij af om gebruik te maken van bijvoorbeeld schuursponsjes. De natuursteen is namelijk zeer krasgevoelig. Gebruik liever de volgende producten:

  • Een zachte doek of spons
  • Een emmer met lauwwarm water
  • Schoon water
  • Groene zeep, een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen of soda
  • Een droge doek of zeem

Wanneer u al deze producten heeft klaarstaan, kunt u beginnen met het reinigen:

  1. Maak een sop van het schoonmaakmiddel van uw keuze en schoon water. Zorg liever voor te veel dan te weinig water.
  2. Probeer het sopje uit op een plek op de vloer. U ziet dan direct of het vlekken geeft of niet.
  3. Maak vervolgens de rest van het oppervlak voorzichtig schoon met de doek en het sopje. Voorkom krassen en wrijf niet te hard.
  4. Was het vervolgens af met schoon water, zodat er geen resten achterblijven van het schoonmaakmiddel.
  5. Droog tot slot alles af met een zeem of droge doek.

Schakel de hulp van een professional in

Het op de juiste manier reinigen van marmer is een behoorlijke klus. Wilt het liever uit handen geven aan een professional? Neem dan contact op met ChemDry Wouters. Wij hebben de juiste materialen en middelen in huis om uw vloeren te laten stralen als nooit tevoren. Bel ons direct via 0481-450900 of mail naarinfo@chemdrywouters.nl. Wij maken dan graag een afspraak met u voor het onderhoud van marmer.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken