skip to Main Content
Waarom Het Reinigen Van Sportvloeren Zo Belangrijk Is

Waarom het reinigen van sportvloeren zo belangrijk is

Het juiste onderhoud voor sportvloeren

Het goed reinigen en onderhouden van uw sportvloeren is ontzettend belangrijk. U wilt natuurlijk een veilige, hygiënische sportomgeving voor iedereen creëren. Maar waarom is het nu precies zo belangrijk om uw sportvloer te laten reinigen? Wij vertellen er meer over.

Veilige sportomgeving

De belangrijkste reden om de sportvloeren goed te reinigen, is niet dat het er mooi uit ziet. Natuurlijk is dat wel een leuk voordeel, maar het onderhoud en de reiniging van de sportvloeren is vooral belangrijk omdat u voor een veilige, hygiënische sportomgeving wilt zorgen. Wanneer er vuil op de sportvloer ligt, kan er makkelijk iemand over vallen of uitglijden. Ook wanneer er op de vloer gesport wordt, en hij bijvoorbeeld met de handen aangeraakt moet worden, wilt u ervoor zorgen dat de vloeren hygiënisch zijn om de verspreiding van ziektes te voorkomen.

Natte en droge reiniging

Het reinigen van een sportvloer moet, zowel droog als nat, regelmatig gebeuren. De droge reiniging kan met een stofzuiger of zwabber. Hiervoor gebruikt u synthetische zwabberhoezen. Hierdoor verbetert u de statische werking. Gaat het om een grote ruimte, dan is een schaarzwabber het beste. Bovendien is een natte reiniging nodig. Dit doet u door de ruimte regelmatig te schrobben, en een neutrale reiniger te gebruiken die geen wasfilm achterlaat. Het reinigen van de vloer is het makkelijkst met een machine en speciaal ontwikkeld schoonmaakmiddel voor sportvloeren.

Hoe vaak is sportvloer reiniging nodig?

Hoe vaak een sportvloer gereinigd moet worden, is afhankelijk van hoe vaak hij gebruikt wordt. Voor een vloer die slechts matig gebruikt wordt, is een reiniging van 1 keer per week genoeg, maar als hij zwaar belast wordt, moet dit toch wel 4 keer per week gebeuren. Ook is het belangrijk om de vloer periodiek te laten behandelen (strippen, polishen en lakken of oliën). Ook dit is vereist voor een veilige sportvloer. Hiervoor schakelt u de specialisten van ChemDry Wouters in.

Laat uw sportvloeren door ons reinigen

Wilt u uw sportvloeren laten reinigen door ChemDry Wouters, en zo een veilige en hygiënische sportomgeving creëren? Neem contact met ons op! Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0481-450900 of info@chemdrywouters.nl. Wij gaan aan de slag met het reinigen van uw sportvloeren!

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken