skip to Main Content
Gevel Laten Impregneren

gevel laten impregneren

Voor jarenlange bescherming van uw buitenmuren

Heeft u de gevel van uw kantoorpand laten reinigen? Dan is het raadzaam om de gevel aansluitend ook te laten impregneren. Uw gevel is dan immers spic en span gereinigd, ziet er dus weer netjes uit en wordt dan voor jaren goed beschermd tegen vuil en water die dan weer opnieuw pogingen doen om uw gevel aan te tasten. Lees hier meer.

Waarom uw gevel laten impregneren?

Een gevel impregneren is een methode om doorslaand vocht tegen te houden. Doorslaand vocht ontstaat als vocht (regen) via de gevel naar binnen dringt. Dit vochtprobleem doet zich vooral voor bij poreuze of beschadigde gevels.

Nare gevolgen van doorslaand vocht voorkomen

Doorslaand vocht kan zorgen voor vochtplekken op de binnen- en buitenmuren, schimmels, afbladderende verf, beschadigd pleisterwerk, gescheurd metselwerk, groene aanslag op de gevel. Om dat allemaal te voorkomen is het belangrijk het vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken met impregneren.

Gevel blijft langer netjes

Het impregneermiddel maakt het moeilijker voor vuil om zich aan de gevel te hechten. Zo is gevel reinigen minder vaak nodig en blijft hij er langer mooi uitzien. Hoe langer de gevel onbeschermd heeft gestaan, hoe meer kans op zichtbare vochtschade zichtbaar zal blijven.

Dure herstelkosten voorkomen door vorstschade

Een gevel die vocht absorbeert kan niet alleen tot vochtproblemen leiden, maar ook tot structurele schade aan de gevel. Bij vorst kan het vocht in de muren bevriezen, waardoor het uitzet en kan leiden tot barsten in het voegwerk en de gevelstenen. Dat maakt dure herstellingswerken aan de gevel op termijn noodzakelijk. Door de gevel te impregneren vermijd je vochtproblemen en schade als gevolg daarvan.

Gevel laten impregneren?

Wilt u ook uw gevel laten impregneren? Neem dan contact op met ChemDry Wouters via 0481-450900, of info@chemdrywouters.nl.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken