skip to Main Content
5 Voordelen Van Zonnepanelen Schoonmaken

5 voordelen van zonnepanelen schoonmaken

Het belang van zonnepanelen schoonmaken

Zonne-energie is populair in Nederland. Op steeds meer huizen zijn zonnepanelen te vinden. En dat is natuurlijk mooi om te zien, want dit is beter voor het milieu. Maar wist u dat u uw zonnepanelen regelmatig schoon moet maken? Als u dit niet doet, kan dit een aantal nadelige gevolgen hebben. ChemDry Wouters vertelt u graag meer over het belang van zonnepanelen schoonmaken. Lees snel verder voor de 5 voordelen hiervan.

Vuil effectief verwijderen

Vuil op uw zonnepanelen is niet te voorkomen. Nu denkt u misschien dat een flinke regenbui er wel voor zorgt dat uw zonnepanelen worden schoongespoeld, maar helaas is dit niet het geval. Hoe vlakker de hellingshoek is, hoe meer vuil er achterblijft. Het is daarom beter om uw zonnepanelen te laten schoonmaken door een schoonmaakbedrijf. Dan bent u er zeker van dat het vuil effectief verwijderd wordt.

Schone zonnepanelen ogen mooier

Als het vuil op uw zonnepanelen blijft zitten, ziet dit er natuurlijk minder mooi uit dan wanneer uw zonnepanelen mooi schoon zijn. Ook voor de uitstraling van uw woning of bedrijfspand, is het dus een voordeel om zonnepanelen te laten schoonmaken.

Geen schaduwplekken

Vuil, zoals vogelpoep, kan voor schaduwplekken op uw zonnepanelen zorgen. En dat is natuurlijk niet wat u wilt. Want als u schaduwplekken heeft, wordt er minder energie opgewekt. Ook hierom is zonnepanelen schoonmaken een aanrader.

Waar het allemaal om draait: een beter rendement

Het belangrijkste voordeel van zonnepanelen schoonmaken, is dat u er een beter rendement mee behaalt. Een onderzoek van TNO heeft aangetoond dat vuile zonnepanelen kunnen zorgen voor een jaarlijkse vermindering van de opbrengst met 4 tot 18 procent. Dit kunt u voorkomen door uw zonnepanelen met regelmaat goed te laten schoonmaken.

De schoonmaakkosten verdienen zichzelf terug

Iedereen weet: hoe hoger het rendement, des te beter. Daar streeft u naar als u zonnepanelen op uw dak heeft. Door uw zonnepanelen wel te laten schoonmaken, is uw opbrengst hoger en verdient u dus de schoonmaakkosten van het reinigen van de zonnepanelen direct terug.

Zonnepanelen schoonmaken door ChemDry Wouters

De 5 voordelen van zonnepanelen schoonmaken zijn redenen genoeg om vandaag nog ChemDry Wouters in te schakelen voor het reinigen van uw zonnepanelen. Wij maken gebruik van Osmose water voor de reiniging van uw zonnepanelen. Hiermee kunnen wij een goed resultaat afleveren.

Bel om ons in te schakelen voor het schoonmaken van uw zonnepanelen naar 0481 450 900, stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl of vul op de website het contactformulier in. Wij staan voor u klaar! Heeft u nog vragen? Of wilt u graag meer informatie over de 5 voordelen van zonnepanelen schoonmaken? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken