skip to Main Content
5 Tips Voor Het Onderhouden Van Uw Houten Vloer

5 tips voor het onderhouden van uw houten vloer

Voor een vloer die langer mooi blijft

Wie een houten vloer in huis of kantoor heeft liggen, is daar naar alle waarschijnlijkheid best een beetje zuinig mee. Natuurlijk heeft een houten vloer een lange levensduur van zichzelf – hij kan dan ook best tegen een stootje -, maar om de vloer echt mooi te houden is wel een bepaalde mate van onderhoud nodig. Bij ChemDry Wouters worden wij uiteraard met grote regelmaat ingeschakeld voor houten vloer onderhoud. Maar u kunt zelf ook een groot deel van het onderhoud doen om uw houten vloer lang mooi te houden. Wij geven u hier daarom 5 tips voor het onderhouden van uw houten vloer. Ze staan in willekeurige volgorde!

1. Vloer alleen nat schoonmaken wanneer strikt noodzakelijk

Tip 1 om uw houten vloer goede te onderhouden is zeer eenvoudig. Als uw houten vloer niet echt vuil is of vlekken vertoont, dan is alleen stofzuigen of stoffen meer dan voldoende. Als u regelmatig water gebruikt voor het schoonmaken van de vloer, dan kan de vloer gaan zwellen, kromtrekken of verkleuren. En dat is natuurlijk eeuwig zonde. Wij adviseren u dus om de houten vloer alleen nat te maken als dat echt nodig is.

Krassen voorkomen door alleen stoffen

Een stofzuiger kan soms (en per ongeluk) wel eens krassen op de vloer veroorzaken. Wilt u dat voorkomen? Dan adviseren wij u om een stofpad te gebruiken om stof te verwijderen. Ook hiermee voorkomt u dat vuil zich ophoopt, dat er op den duur wordt ingelopen.

3. Goede vloerreiniger gebruiken

Gebruik voor het onderhoud van een houten vloer een pH-neutrale vloerreiniger. Schoonmaakmiddelen met een te hoge of lage pH-waarde kunnen de houten vloer en het impregneermiddel beschadigen en vlekken op de vloer veroorzaken. Bij een geoliede houten vloer adviseren we een voedende vloerreiniger om te voorkomen dat het geoliede houten oppervlak schraal wordt.

4. Spray mop in plaats van emmer en dweil

Zoals geadviseerd is het beter om zo weinig mogelijk water te gebruiken voor houten vloer onderhoud. Is het toch nodig? Gebruik dan een spray mop die in veel winkels verkrijgbaar is. Door de kleine, gerichte spray wordt er een zeer kleine hoeveelheid reiniger op de vloer gespoten, genoeg & effectief om goed te reinigen.

5. Microvezel reinigingspad gebruiken

Gebruik voor een efficiënte en milde reiniging van een houten vloer altijd een zachte microvezel reinigingspad.Hiermee kunt u de vloer effectief schoonmaken, zonder al teveel water te gebruiken. Reinigingspads zijn machinewasbaar. Voor energie- en milieubesparing is het dus beter om deze pads te gebruiken.

Meer weten over houten vloer onderhoud?

Wilt u meer weten over houten vloer onderhoud? Bel ons op 0481 450 900, stuur een mail naar info@chemdrywouters.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier op de website.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken