skip to Main Content
5 Tips Voor Het Goed Onderhouden Van Uw Sanitaire Vloeren

5 tips voor het goed onderhouden van uw sanitaire vloeren

Laat uw sanitaire vloer reinigen

Bent u eigenaar, directeur of uitbater van kantoor, evenementenhal, instelling of school? Dan bevinden er zich in uw pand ongetwijfeld een aantal sanitaire voorzieningen. Voor de hygiëne is het belangrijk dat u deze ruimtes regelmatig laat reinigen. Zo voorkomt u de ontwikkeling en verspreiding van bacteriën. Het is toch niet de bedoeling dat er onder uw toezicht een ziekte uitbreekt of dat uw pand een slechte naam krijgt. Weet u bijvoorbeeld hoe vies bijvoorbeeld uw sanitaire vloeren kunnen worden? Wij kunnen u vertellen dat dat best behoorlijk kan zijn. Voor een periodieke grondige reiniging schakelt u natuurlijk de specialisten van ChemDry Wouters in. Maar wij geven u op deze pagina ook graag 5 tips voor het goed onderhouden van uw sanitaire vloeren als wij niet in de buurt zijn.

Hoe schoon zijn uw sanitaire vloeren?

Bij het schoonmaken van sanitaire ruimtes worden moeilijk bereikbare plekken vaak overgeslagen. Na verloop van tijd hopen vuil, kalk en urinekristallen zich op. Zo wordt de ruimte steeds viezer. Het oogt onfris en dat gaat u op termijn ook echt wel ruiken. Ook hebben bacteriën vrij spel. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld bij het doorspoelen van een toilet? Er komt dan wat water op de toiletbril terecht en ook op de vloer rond het toilet. Een aantal micro-organismen is zo klein, dat ze bij het opspatten van water enkele uren in de lucht blijven hangen. Ze nemen in no-time de hele ruimte in en kunnen zelfs een aantal weken overleven in een vochtige omgeving. Goed schoonhouden van de natte ruimte en de sanitaire vloeren is dus essentieel.

Dieptereiniging sanitair

Om uw sanitair echt goed schoon te krijgen, is dieptereiniging vereist. Voor de dieptereiniging van uw sanitair maakt ChemDry Wouters gebruik van een speciale reinigingsmachine. Hiermee maken we alle kranen, wastafels, urinoirs, vloertegels en wandtegels grondig schoon. Ook op de moeilijk bereikbare plekken worden vuil, kalk en urinekristallen verwijderd. Na de schoonmaak is uw sanitaire ruimte weer schoon en fris. Maar voor de gewone reiniging van sanitaire vloeren geven we u onderstaande 5 tips.

Onze 5 tips

Het is belangrijk om uw sanitaire vloeren goed te onderhouden, zodat ze er mooi blijven uitzien en hygiënisch blijven. Door de vloer regelmatig te reinigen en te behandelen, kunt u ervoor zorgen dat deze in goede staat blijft en langer meegaat. Met deze 5 tips hoeft dat geen probleem voor u te zijn.

  1. Maak de vloer regelmatig schoon met een vochtige doek of een mop. Gebruik hiervoor lauw water en een milde vloerreiniger
  2. Verwijder vlekken en vuil zo snel mogelijk. Laat vlekken niet te lang zitten, want dan kunnen ze moeilijker te verwijderen zijn
  3. Gebruik geen schurende of agressieve reinigers op uw vloer. Dit kan de vloeren beschadigen
  4. Als u tegels heeft, kunt u deze af en toe behandelen met een tegelbeschermer om krassen en vlekken te voorkomen
  5. Controleer regelmatig of er geen tekenen van beschadiging of slijtage zijn op de vloer. Als dit het geval is, kunt u overwegen om de vloer te laten repareren of te vervangen

Contact met ChemDry Wouters

Wij hopen dat u met onze 5 tips voor het goed onderhouden van uw sanitaire vloeren zelf uw sanitaire ruimtes schoon te maken en te houden. Is er dieptereiniging nodig? Laat daarom de specialisten van ChemDry Wouters dan vandaag nog bij u langskomen. Maak direct een afspraak of sluit een onderhoudscontract met ons af. Bel hiervoor naar 0481-450900, stuur een e-mail naar info@chemdrywouters.nl of vul het contactformulier op de website in.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken