skip to Main Content
3 Tips Voor De Toiletschoonmaak In Uw Bedrijfspand

3 Tips voor de toiletschoonmaak in uw bedrijfspand

Hoe pakt u toiletschoonmaak het beste aan?

Het is natuurlijk belangrijk om het sanitair van uw bedrijfspand periodiek grondig te laten reinigen, zodat deze voor uw medewerkers en bezoekers comfortabel en hygiënisch blijven. Maar u kunt ook zelf veel doen om het netjes te houden. Lees onze tips voor de toiletschoonmaak!

1. Chloor is niet (altijd) nodig!

U hoeft het toilet niet per se met chloor te schrobben. Chloor doodt wel alle bacteriën, maar maakt niet per se schoon. Een betere optie is om te kiezen voor een goede toilet- of sanitairreiniger. Dat is beter voor het milieu en voor uw gezondheid. En heeft u last van kalkaanslag? Dan verdwijnt dat als sneeuw voor de zon met schoonmaakazijn.

2. Let op contactoppervlakken

Vergeet bij het schoonmaken niet om contactoppervlakken mee te nemen. Hiermee worden deurhendels, sloten, lichtknoppen, maar ook de spoelknop en de knop van de kraan bedoeld. Alle oppervlakken die toiletgebruikers veel aanraken dus.

3. Houd de juiste volgorde aan

Bij het schoonmaken is het van belang dat de goede volgorde aangehouden wordt. Werk van minder vuil naar meer vuil. Begin dus met de wanden rondom de wc, doe dan de spoelbak, vervolgens de deksel, daarna de bril en uiteindelijk pas de pot. Anders verspreidt u het vuil alleen.

Back To Top
Bel ons
Mail ons
Afspraak maken